קומפוזיציה מנימליסטית היא אחת הדרכים החזקות ביותר ליצור תמונה שמושכת את העין. התמונות הפשוטות ביותר הן לרוב התמונות המסקרנות ביותר. על ידי הכללת כמות גדולה של מקום ריק בתמונות, ניתן בקלות לתת את תשומת הלב של הצופה לאובייקט המצולם, גם אם הוא מאוד קטן בתוך הפריים. הנה כמה דרכים פשוטות ליצירת תמונות מנימליסטיות מדהימות:

מהו צילום מנימליסטי?

הכוונה לפשטות הסצנה כך שתכלול רק את האלמנטים החשובים ביותר בתוך הפריים. פשטות היא מילת המפתח. פחות זה יותר בז׳אנר הצילום המנימליסטי. מרחב ריק, אובייקט בודד, קווים פשוטים, דפוסים גיאומטריים חוזרים וצבעים מנוגדים, כולם מהווים דרכים נהדרות להשגת התוצאה הרצויה. תוכלו למצוא הזדמנויות לצילום מנימליסטי כמעט בכל מקום. איך עושים את זה? מוצאים את האובייקט הנכון, רקע נקי, זווית צילום, קצת ניסיונות ויאללה מצלמים!

 



שמרו על פשטות

הטיפ החשוב ביותר וכנראה הברור ביותר ליצירת קומפוזיציה מנימליסטית, הוא לשמור על צילום פשוט, עם זאת, זה לא אומר שהתמונה צריכה להיות משעממת או לא מעניינת. לאחר שבחרתם אובייקט לצילום, חשבו כיצד אפשר לפשט את הסצנה. וודאו שאין אלמנטים מסיחי דעת או חפצים אחרים בסצנה שייקחו את תשומת הלב מהאובייקט העיקרי שלכם. אם הפריים עמוס נסו להעביר את האובייקט לרקע אחר או לשנות את זוית הצילום במקרים שלא ניתן להזיז אובייקטים. 


צרו חלל ריק

הכוונה לכל החלקים הריקים מסביב לאובייקט הצילום. ברוב המקרים המרחב הריק משמש כרקע ניטרלי או מנוגד. אפשר לחשוב לפעמים שלחלל הריק אין חשיבות רבה בתמונה, אבל זה רחוק מלהיות נכון. חלל ריק הוא כלי חשוב שיעזור לכם להדגיש את נקודת העיניין העיקרית בפריים. החלל הריק עוזר ליצור תחושה של קנה מידה בתמונה, ומעניק לצופה מושג טוב יותר כמה גדולים או קטנים האובייקטים בתמונה. שימוש בכמות גדולה יותר של חלל ריק בפריים מדגיש לעיתים את האובייקט אפילו יותר. זה לא מדע מדוייק, זה בעיקר ניסיונות חוזרים להבין מהו האיזון המושלם עבורכם בין אובייקט הצילום לחלל הריק. זה יכול להיות חצי חצי, רבע ושלושת רבעי, יותר או פחות. הכל עיניין של העדפה אישית.

 



רקע ניטרלי

צילום על רקע ניטרלי חיוני לצילום מנימליסטי. אתם לא רוצים הרי שהאובייקט יתחרה על תשומת על הלב עם הרקע. קירות וריצפה הם רקעים טובים. אם האובייקט שלכם קטן מספיק אפשר למקם אותו על שולחן או על משטח פשוט אחר. אם אתם מצלמים בחוץ, השמים יכולים להיות רקע ניטרלי מושלם לעץ בודד, או תמרור, או אפילו בן אדם. שנו את זוית הצילום ומצאו את הרקע הניטרלי המושלם עבור האובייקט. מצלמים סירה בים? הרימו את המצלמה ונסו לצלם רק את הדגל על רקע השמיים. בודדו פרט אחד מתוך האובייקט (את הדגל), "הניחו" אותו על רקע ניטרלי, השמיים, כלומר מקמו את המצלמה בזווית כזאת ששאר הפרטים של הסירה לא יכנסו לפריים. פשוט, נכון?


צבעים מנוגדים

אני מאוד אוהבת לשחק עם צבעים בצילום, ולמצוא שני צבעים מנוגדים שעובדים טוב ביחד. התאמת צבעים במקרה הזה פחות רלבנטית, אפשר להגיד ש״אי התאמת צבעים״ מעוררת עיניין ומבליטה את האובייקט המצולם. הכי פשוט להסתכל על הצבע השולט באובייקט הצילום ולבחור את הצבע המנוגד לו. רקעים בצבעים עזים יוצרים עיניין ובולטים יותר. 




חלקי אובייקט

לתמונות מנימליסטיות מעניינות שיוצרות תחושת מסותרין, נסו לצלם רק חלק מאובייקט הצילום. ככל שתכלילו חלל ריק גדול יותר וחלק קטן יותר מאובייקט הצילום, כך התעלומה תהיה גדולה יותר והצילום יעורר יותר עניין. אני אוהבת להשתמש בטכניקה הזאת כשאני מצלמת אנשים. פשוט לכלול בפריים רק את היד למשל. מיהו האדם הזה? מדוע הוא שם? וודאו שמאחורי האובייקט ניצב רקע נקי כמו קיר, שדה או שמיים.



צילומי רחוב

בדרך כלל לא הייתי חושבת על צילומי רחוב לדוגמא, כנושא לצילום מנימליסטי. סצנות רחוב לרוב מלאות בפריטים מסיחי דעת, העדר נושא יחיד להתמקד בו ועוד. עם זאת, בהחלט ניתן למצוא מיקומים טובים ברחוב לצילום מנימליסטי, לדוגמא אדם בודד בתוך רקע של קיר נקי. ספרו סיפור טוב מתוך הרחוב, האובייקטים כבר נמצאים שם, שנו זוית צילום כך שהאובייקט "יונח" על גבי רקע קבוע ברחוב שלא גורם לו להסחת דעת. רוצים לצלם ספסל אבל מאחוריו יש חנויות צבעוניות ועמוסות מדי? עברו לצד השני וצלמו אותו על רקע אחר, נקי יותר. זה פשוט ממש. 

השארת תגובה

חייבים להתחבר כדי להגיב.